• Wasvoorschriften

  Het wasvoorschrift moet strikt worden opgevolgd. Indien door het niet in acht nemen van het wasvoorschrift schade aan de kleding ontstaat, kan het team hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Of het team aansprakelijk wordt gesteld is ter beoordeling van het bestuur.

  De kleding dient zo spoedig mogelijk na de wedstrijd te worden gewassen. Het in de tas late n zitten van gedragen kleding kan onherstelbare schade tot gevolg hebben.

  Het gebruik van bleekmiddel, waspoeder met optisch bleekmiddel, vanish en wasverzachter is verboden. Door deze middelen kan onherstelbare schade ontstaan .

  – De shirts dienen “binnenste buiten” gewassen te worden.
  – De broeken dienen apart gewassen te worden van de shirts.
  – De trainingsbroeken en jassen dienen ook apart gewassen te worden.
  – Alles mag op maximaal 40 graden gewassen te worden. Dit om de bedrukking in tact te houden.

  Bij een gespeelde wedstrijd op kunstgras raden wij u aan om, alvorens de kleding te wassen, deze eerst goed uit te schudden, dan schoonspoelen in een emmer water en pas dan de kleding uit te wassen in de wasmachine. In kunstgras zitten rubberachtige korrels die vloeibaar worden bij hogere temperatuur, hetgeen funest is voor uw wasmachine.

  Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de wasvoorschriften. Mocht er schade ontstaan aan de kleding door verkeerd wassen kunnen er kosten in rekening worden gebracht, zoals in het kledingreglement staat vermeld.