S.C. ESPEL MO15-1 met de hakken over de sloot 0

Geplaatst op 25, mei 2017


De wedstrijd ST FC Meppel/MSC MO15-1 – SC Espel MO15-1 stond op het programma. Op sportpark de Ezinge moest het gaan gebeuren voor de meiden uit Espel. Een wedstrijd waarin Espel de torenhoge favoriet was, gezien het grote verschil op de ranglijst. Meppel had voor deze wedstrijd slechts 2 punten behaald in 7 duels, tegenover de 16 van Espel. Een voordeel voor de meiden in het blauw en wit was dat van te voren al bekend was hoeveel punten er behaald moesten worden, omdat de grote concurrent Urk MO15-1 al uitgevoetbald was.

Urk stond met een wedstrijd meer gespeeld slechts één punt voor. Dat betekende dat een overwinning ervoor zou zorgen dat Espel twee punten voorsprong zou hebben op Urk en daarmee kampioen zou zijn. Een gelijkspel zou zorgen voor een beslissing op doelsaldo, die met +10 tegenover +9 van Urk in het voordeel was van Espel, met als gevolg dat de Espeler meiden met de titel terug huiswaarts zouden keren. Een nederlaag zou daarentegen de dromen van Espel in duigen laten vallen, want daarmee zouden de Urkers kampioen worden. De enige taak was dus: niet verliezen!

Een enthousiast publiek van 30 á 40 man uit Espel zochten hun plekjes uit op de tribune van FC Meppel, hopende op het resultaat waar, op basis van de stand, iedereen op rekende. Met een spandoek en toeters werden de meiden ondersteund in hun weg naar het mogelijke succes. Voor de wedstrijd pepten de meiden elkaar nog even op door middel van een yell. Daarna kon er worden afgetrapt.

Al vrij snel werd het duidelijk dat Meppel het kampioenschap niet cadeau ging doen aan Espel. Ondanks de twee schamele puntjes deed het spel van de meiden uit Meppel anders vermoeden, met een redelijk gelijk opgaande wedstrijd als gevolg. Was er dan toch een vorm van kampioensstress zichtbaar bij Espel? Gelukkig bleek dit mee te vallen toen Thessa Vogel de 0-1 binnen schoot. Dit leek een bevrijdende goal te zijn voor Espel, want Ilka Stevens zorgde even later met een mooi afstandschot, over de keeper heen, voor de 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn, want het kampioenschap leek al na de eerste helft de kant van Espel op te vallen. Tot er een bal van Meppel niet goed verwerkt werd en voor de voeten van een van de groenwitten terecht kwam: 1-2. Zou het dan toch nog spannend worden? Een goal net voor de rust is tenslotte een vervelend moment voor een tegentreffer.

Het is rust. De 30 á 40 man uit Espel gaan naar de kantine van FC Meppel om een kop koffie te halen. Er was bij Meppel niet gerekend op deze grote supportersgroep uit Espel, waardoor het enige tijd duurde voordat iedereen(inclusief scheidsrechter) was voorzien van het kopje koffie. De meiden van beide teams stonden al ruim voordat de scheidsrechter zijn kop koffie op had weer op het veld. Dit zorgde voor een iets langere rustpauze dan gebruikelijk is.

Meppel bleek twee zeer gevaarlijke speelsters te bezitten. De nummer 16 van Meppel was een vrij technische speelster en de nummer 2 van Meppel was enorm snel. Deze twee speelsters waren de defensie van Espel nog wel eens te slim af. Dit was ook in de eerste helft een aantal keer zichtbaar. Gelukkig werd het verschil van twee doelpunten weer snel hersteld, door een voorzet die niet klemvast gepakt kon worden door de keeper van Meppel. Thessa Vogel reageerde alert en zorgde voor de 1-3.

Wat volgde was een mindere periode van Espel. Er werd weinig meer gecreëerd en Meppel begon in de wedstrijd te komen. Waar de nummer 2 en nummer 16 van Meppel in de eerste helft de nodige kansen misten, werden ze gevaarlijker en gevaarlijker. De twee wisten elkaar goed te vinden en brachten het verschil weer terug tot 1 goal: 2-3. Bij Espel begon het geloof langzaam af te nemen nadat niet alleen de 2-3, maar ook de 3-3 viel. Zou het dan toch nog misgaan? Het had er alle schijn van, want ook de 4-3 was een feit. Binnen 5 minuten drie goals tegen, waardoor het kampioenschap ineens een heel lastige opgave zou gaan worden.

Natuurlijk wilde Meppel graag winnen van Espel. Alle ballen die ze voor hun voeten kregen werden na de 4-3 naar voren geschoten, om die eerste driepunter van het seizoen maar over de streep te trekken. Het geloof van het publiek begon langzaam af te nemen nadat de seconden wegtikten. Dat was te merken aan het verschil tussen een de blijdschap na de 1-3 en de verbazing na de 4-3. Er werd ook nauwelijks meer een kans gecreëerd door beide ploegen.

Tot er ineens een vrije trap werd veroorzaakt in het voordeel van Espel. Dit vond plaats in één van de laatste minuten van de wedstrijd. Kirsten Pilat stond achter de bal die een meter of 20 van het doel af ligt. Gaat deze erin, dan komt het kampioenschap heel dichtbij, maar wordt de vrije trap gemist dan lijken de kansen heel klein te gaan worden. Het publiek zit met samengeknepen billen op de tribune, wachtende op het schot. Een schitterend schot dat onderkant lat achter de lijn van het Meppelse doel belandt. Wat een 4-4 stand betekende en dus het ‘’voorlopige’’ kampioenschap voor Espel.

Die laatste minuut bleek nog lang te duren omdat de nummer 16 van Meppel werd weggestuurd, één-op-één ging met de keeper van Espel. Maar deze bal werd op het lichaam van Danique Stevens geschoten en het grootste gevaar was weg. Niet veel later volgde het eindsignaal van de scheidsrechter en kon het feest beginnen. De speelsters zochten elkaar op en omhelsden elkaar. Het kampioenschap was binnen. Blijdschap overheerste bij de speelsters van Espel. Trots en opluchting overheerste bij het publiek, want wat was deze wedstrijd ongelooflijk spannend.

Binnenkort volgt er nog de rondrit op de kar door Espel. SC Espel MO15-1, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!!S.C. ESPEL MO15 1 met de hakken over de sloot/nieuws

0 Berichten