Amsterdamse voetbalfanaat John Panhuizen ziet wens in vervulling gaan en ziet Espel spelen. 0

Geplaatst op 23, mei 2017


John Panhuizen had een grote wens, een voetbalwedstrijd bezoeken in Espel. Zaterdag rond de middag kwam hij de kantine in Espel binnen gewandeld. Met het openbaar vervoer was hij van Amsterdam naar Emmeloord gereisd. Vanaf het busstation in Emmeloord is hij gaan lopen. “Ik heb er 86 minuten over gelopen, wat een eind zeg. Maar ik heb het er graag voor over. Ik wilde Espel 1 graag zien voetballen” zo vertelde de plat-Amsterdam-sprekende Panhuizen.

“Ik zag over alle klasses heen een competitiewedstrijd staan. Die tussen Espel en Ens. Ik denk daar moet ik heen.” De 64-jarige Panhuizen vertelt: “Ik zag voetbalvereniging SV Ens al wel eens een uitwedstrijd spelen. Dat was op 12 april 2004 tegen DESZ. En ook thuis zag ik Ens al eens spelen.” Op een zelfgeschreven kladblaadje toonde hij de eindstanden van die wedstrijden. “In Espel zelf was ik nooit geweest. Maar dat gaat nu dus eindelijk veranderen.”

De bij de Amsterdamse stadsarchieven-werkende Panhuizen vertelt dat hij al 32 jaar amateurwedstrijden bezoekt. Dit jaar staat de teller al op 83 wedstrijden. “En morgen bezoek ik Hooglanderveen, vlakbij Amersfoort. Op zaterdagen en zondagen ga ik ergens in het land naar een wedstrijd kijken. Ik noteer ze in een schrift. Ik vind dat fantastisch”.

In Espel kreeg hij van het bestuur een S.C. Espel paraplu uitgereikt. Ook de koffie met gebak met logo van S.C. Espel smaakte hem goed.

Espel trakteerde Panhuizen op een hele mooie wedstrijd met mooie goals! SV Ens werd met 4-1 verslagen.

0 Berichten